Latest Entries »

Het wereldkampioenschap Feedervissen 2015 was van maandag 6 tot en met zondag 12 juli aan het kanaal van Gent naar Terneuzen in Zeeland. Dit prestigieuze evenement werd voor de eerste keer in Nederland gehouden. Helaas konden de Nederlandse vissers in het Zeeuws-Vlaamse Westdorpe hun favorietenrol niet waarmaken. Engeland mocht met de felbegeerde wereldcup naar huis.
View full article »

Het is de zomer van de grote sportevenementen in Nederland. Niet alleen was er de Tour de France, maar ook het Wereldkampioenschap Feedervissen in Nederland. Daarnaast was de World Predator Classic 2015 (WPC), een groot evenement op sportvisgebied in, de officiële hengelsporthoofdstad van Nederland, Hellevoetsluis. Maar liefst 160 vissers uit 20 landen deden hieraan mee van 24 tot en met 27 juni. Het was de tweede editie van dit internationale festival van kunstaasvissen op roofvis. 
View full article »

Als je het leuk vindt om precies te weten welke zoetwatervissen en zeevissen er precies zijn in Nederland, download dan gratis de Vissengids App van Sportvisserij Nederland op je mobiel. Sinds de lancering van de App is deze al meer dan 150.000 keer gedownload. Met deze App ben je ook direct op de hoogte van de nieuwste regels en wetgeving op het visgebied.
View full article »

Het is twee uur na zonsondergang, de duisternis is ingetreden en velen maken zich klaar om te gaan slapen. Tijd voor de nachtvissers om er op uit te gaan! Dit nachtelijke avontuur duurt officieel tot één uur voor zonsopgang en is gebonden aan bijzondere regels. View full article »

Of het nu een goudvis is of een grote hond, afscheid nemen van je huisdier doet altijd pijn. Sommige mensen willen geen nieuw huisdier meer nadat hun lieveling is overleden, anderen willen zo snel mogelijk weer een dier in huis om de pijn te verzachten. Er zijn een aantal manieren om je dierbare huisdier ook een ‘plekje’ in je huis te geven. View full article »

De steden Zwolle, Den Haag en Den Helder maakten kans om vrijdag tijdens de hengelsportbeurs Visma te worden gekozen tot ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’. Deze drie steden werden gekozen uit 83 gemeenten die door sportvissers werden aangedragen voor deze onofficiële prijs. Uiteindelijk ging Den Helder er met de prijs vandoor. View full article »


Onder vissers worden wedstrijden gehouden en zo ook onder ijsvissers. Bij een wak, maar meestal bij een zelf gemaakt gat in het ijs zitten de deelnemers te proberen vis te vangen. Op een stoeltje, maar bij langere wedstrijden ook met uitgebreide tenten.

View full article »

Daar zit de visser. Alleen langs de waterkant, half in het riet verstopt. In zijn jas gedoken en zijn ogen strak op het wateroppervlak gericht. Een visnet vlakbij, voldoende aas, een koffer vol vismateriaal. En, zeker niet onbelangrijk, een fototoestel binnen handbereik om de vangst mee vast te kunnen leggen.Want de vangst, daar doe je het als visser voor. En die vangst wil je delen.

View full article »


Er gaat altijd veel media-aandacht naar voetbal, hockey, wielrennen en enkele andere sporten. Maar ook bij het vissen scoort het Nederlandse team erg goed. Afgelopen WK Kustvissen zijn namelijk zowel de Nederlandse mannen als de Nederlandse vrouwen wereldkampioen geworden.

View full article »

Als u wel van een spelletje houdt op zijn tijd, maar weer eens wat anders uit wilt proberen dan zoek en vind spelletjes dan zijn er genoeg leuke spellen op verschillende consoles. Eentje daarvan is het spel Fishing Resort voor de Wii. In dit spel speelt u een toerist op een tropisch eiland. Er is een overvloed aan zon, prachtige natuur, en natuurlijk veel mooie vissen om te vangen. U kunt er voor kiezen om vlakbij het hotel te vissen, te fietsen naar een mooie waterval, de jungle in te gaan of een berg beklimmen. Uiteraard heeft elk gebied zijn eigen specifieke vissen om te vangen.

Het is een avontuurlijk spel en in combinatie met de controller van de wii geeft het een speels en realistisch beeld dat je zelf echt aan het vissen bent.