Het is de zomer van de grote sportevenementen in Nederland. Niet alleen was er de Tour de France, maar ook het Wereldkampioenschap Feedervissen in Nederland. Daarnaast was de World Predator Classic 2015 (WPC), een groot evenement op sportvisgebied in, de officiële hengelsporthoofdstad van Nederland, Hellevoetsluis. Maar liefst 160 vissers uit 20 landen deden hieraan mee van 24 tot en met 27 juni. Het was de tweede editie van dit internationale festival van kunstaasvissen op roofvis. 

Logo-World-Predator-Classic-2015-web

De World Predator Classic 2015 is duidelijk een multi vissoorten hengelsport event. Er zijn wedstrijden op het water en vanaf de kant. De combinatie van de hengelsportmethoden die nodig is om baars, snoekbaars en snoek te vangen, is zeer verschillend. Waren er vorig jaar nog tachtig deelnemers, dit jaar was het aantal met honderdzestig verdubbeld. De sportvissers uit heel Europa maakten tot 24 juni gebruik van de gelegenheid om het betreffende viswater te leren kennen.

De openingsceremonie van het evenement bestond uit een botenparade en een vlaggenparade. De vlaggen werden door de deelnemende landen door Hellevoetsluis gedragen. Daarna werden kanonnen afgevuurd en was het tijd voor de maaltijd in het droogdok voor alle deelnemers.

Wedstrijden in drie disciplines

Donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 juni waren er verschillende wedstrijden in de drie hengelsportdisciplines streetfishing, kajakvissen en bootvissen op het Haringvliet, die allemaal waren gericht op het kunstaasvissen op roofvissen. De nadruk van het evenement lag op fairplay, de beste vismethoden en catch and release. Elke vis werd zorgvuldig behandeld en weer teruggezet na de registratie. Zaterdag was er een streetfishing event van 9.00 tot 17.00 uur in het Haringvliet.  Zo’n vijftig boten, met daarop de honderdzestig sportvissers, gingen met elkaar de strijd aan om de grootste snoeken, snoekbaarzen en baarzen te vangen op het Hollands Diep en het Haringvliet. Van 10.30 tot 15.00 uur was de Kindervisacademie in het droogdok en rond 19.30 uur begon de eindceremonie in het droogdok gevolgd door de prijsuitreiking.

Michael Bongers won de wedstrijd

Dit unieke evenement, waaraan deelnemers uit alle wereldhoeken meedoen, had weer een prachtige prijzentafel met een waarde van over de 100.000 euro. De eerste plaats was voor Michael Bongers van het Duitse Hells Anglers team met 149 punten. Tweede werd Nederlander Dennis Horvath uit Voorne-Putten van Next Level StreetFishing2 met honderd punten. De derde plaats ging naar Duitser Dustin Habener met eveneens honderd punten. De Nederlandse winnaar van 2014, Mark Lubberts, behaalde met nul punten een met velen gedeelde 39e plaats. Iedere visser kreeg voor elke vis boven de juridische grootte een punt per vierkante centimeter. Alle gevangen vissen werden geregistreerd met behulp van een GPS tracking systeem. Anja Becker was met de tiende plaats het hoogst geëindigd bij de vrouwen.  De overige winnaars zijn te zien op de website.

« »