Of het nu een goudvis is of een grote hond, afscheid nemen van je huisdier doet altijd pijn. Sommige mensen willen geen nieuw huisdier meer nadat hun lieveling is overleden, anderen willen zo snel mogelijk weer een dier in huis om de pijn te verzachten. Er zijn een aantal manieren om je dierbare huisdier ook een ‘plekje’ in je huis te geven.

dierenurn

Foto afdrukken

Als je een mooie foto hebt van je huisdier, kun je die op canvas laten drukken. Het is sowieso een trend op het gebied van interieur, maar ook een prachtige manier om je overleden hond, kat of paard te herdenken. Zo kun je altijd even naar hem of haar kijken als je thuis bent.

Fotolijstjes of collage

Heb je meerdere leuke foto’s en kun je niet eentje kiezen om groot te laten afdrukken op canvas (bijvoorbeeld bij Herinneringenoplinnen)? Online of in verschillende winkels kun je kiezen uit diverse soorten fotolijstjes. Misschien kun je zelf een fotolijst ontwerpen of een mooie collage maken van foto’s van je huisdier.

Urn

Het is tegenwoordig ook een optie om de as van je overleden huisdier te bewaren in een urn, na de crematie. Zo heb je toch een soort van tastbare herinnering aan het dier. Je kunt deze prima ergens neerzetten in huis. Zoals op een vensterbank of de favoriete plaats van je huisdier.

 

« »