De steden Zwolle, Den Haag en Den Helder maakten kans om vrijdag tijdens de hengelsportbeurs Visma te worden gekozen tot ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’. Deze drie steden werden gekozen uit 83 gemeenten die door sportvissers werden aangedragen voor deze onofficiële prijs. Uiteindelijk ging Den Helder er met de prijs vandoor.

hengelsport

Uit alle aangedragen steden werd een top drie gemaakt op basis van het aantal uitgebrachte stemmen en de waardering die vissers gaven aan het vissersklimaat van de betreffende gemeente. Helaas zat hier geen Limburgse stad bij. Een jury besliste uiteindelijk wie er met een van de meest prestigieuze sportprijzen in de hengelsportwereld aan de haal gaat en zich een jaar lang Hengelsporthoofdstad van Nederland mag noemen: Den Helder. Dit deden ze niet alleen op basis van de uitkomst van de stemming, maar ook werd gekeken naar de inzet van de gemeenten in het promoten van hengelsport in hun stad.

Deze gemeenten presenteerden zich tijdens de Visma ook in een stand. De jaarlijkse hengelsportbeurs duurt van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart.

« »