Onder vissers worden wedstrijden gehouden en zo ook onder ijsvissers. Bij een wak, maar meestal bij een zelf gemaakt gat in het ijs zitten de deelnemers te proberen vis te vangen. Op een stoeltje, maar bij langere wedstrijden ook met uitgebreide tenten.


IJsvissen wordt vooral beoefend in Scandinavië en de Verenidgde Staten. Niet heel verassend dan ook dat dit weekend het WK ijsvissen 2013 werd gehouden in Wausau, Wisconsin, Verenigde Staten en dat er een Fin, Toni Stenberg met de eerste prijs vandoor ging. Rusland won overigens de teamcompetitie.

In Nederland is het ijsvissen niet zo groot. Toch werd er vorige maand voor het eerst het NK ijsvissen georganiseerd. Dat het nog niet zo groot is werd wel duidelijk, er werd niet één vis gevangen. In het Kuiderbos in Flevoland waren 25 deelnemers 2 uur bezig, maar zonder succes. Of het door de deelnemers kwam of door de omstandigheden, het was zeker nieuwswaardiger dan wanneer er wel een paar vissen waren gevangen.

 

« »