Daar zit de visser. Alleen langs de waterkant, half in het riet verstopt. In zijn jas gedoken en zijn ogen strak op het wateroppervlak gericht. Een visnet vlakbij, voldoende aas, een koffer vol vismateriaal. En, zeker niet onbelangrijk, een fototoestel binnen handbereik om de vangst mee vast te kunnen leggen.Want de vangst, daar doe je het als visser voor. En die vangst wil je delen.

Het moment gaat snel voorbij en de vis terug in het water. Maar met de foto’s kom je thuis. Je hebt niet alleen de mooie verhalen, maar kan ook echt wat laten zien.  Moet je kijken, wat een joekel, een kanjer, een prachtexemplaar. Vissen is vaak een solosport, maar met verhalen en foto’s kun je toch ervaringen uitwisselen. Op internet zijn genoeg medevissers te vinden die graag met hun laatste vangsten pronken. Gepassioneerde verslagen over visbelevenissen en vooral foto’s van indrukwekkende of bijzondere vangsten.

Kijk in de huiskamer van de gemiddelde visser en de kans is groot dat boven de bank een visfoto prijkt. Want een mooie vangst, daar mag je als visser trots op zijn.  De afbeelding houdt je herinneringen levendig. Het moment, die goede stek, de adrenaline. Leg vooral ook je persoonlijke record vast. Als bewijs. En leuk om een oplopende verzameling van te hebben. Zorg ervoor dat je bij het fotograferen de vis in zijn geheel in beeld brengt. En gebruik als het even kan een zelfontspanner, zodat je met de vis poseren kan. Houdt de vis bij de kieuw beet, ga op je knieën of hurk. Zet niet alleen de vis maar ook jou gezicht op de foto en kijk gerust in de lens. Zo breng je de vangst, de plek en de emotie in beeld. Leuk voor nu, leuk voor later.

« »