Er gaat altijd veel media-aandacht naar voetbal, hockey, wielrennen en enkele andere sporten. Maar ook bij het vissen scoort het Nederlandse team erg goed. Afgelopen WK Kustvissen zijn namelijk zowel de Nederlandse mannen als de Nederlandse vrouwen wereldkampioen geworden.

Het was een zeer spannende wedstrijd. Het mannenteam stond er echt sterk voor maar de laatste ronde viel desondanks toch tegen. Dankzij de grote voorsprong van de voorgaande dagen wonnen zij alsnog en lieten het team van Wales maar net achter zich. Een ongelukkige loting zorgde ervoor dat ze moeilijke posities toegewezen kregen aan de kust met erg ondiepe stukken.

Ook voor de dames was het geen eenvoudige wedstrijd, maar door hun superieure werpafstanden konden ze alsnog de betere vissen binnenhalen. Wederom mooie prijzen voor Nederland.

 

« »