Vissen is een oeroude bezigheid. Waar in vroegere tijden voornamelijk werd gevist om in de dagelijkse maaltijd te voorzien is het vandaag de dag voor steeds meer mensen een geliefde hobby. Het wordt voornamelijk uitgeoefend door mannen maar hier en daar is aan de waterkant ook een vrouw te vinden. 


Het is voor veel hengelaars een sport om een zo groot mogelijke vis of een bijzonder exemplaar te vangen. Wanneer dit is gelukt zijn ze er erg trots op en laten ze het bewijs hiervan graag zien aan andere vissers. Het delen en volgen van de ervaringen en vangsten hoort voor veel hengelaars bij de liefhebberij en met de huidige digitale technologie is het erg gemakkelijk geworden om het moment vast te leggen. Waar voorheen een fotorolletje eerst ontwikkeld en afgedrukt moest worden om het resultaat te bekijken kan nu met een digitale camera eenvoudig een foto op de computer worden gezet om daarna eventueel op internet te plaatsen.

Ook hebben veel mensen tegenwoordig een smartphone waar de foto niet alleen mee genomen kan worden maar ook direct op internet kan worden gezet. De sociale media zijn een geliefd platform om de vangsten te delen met vrienden en/of andere beoefenaars van de hengelsport. Ook houden sommige hengelaars een blog bij waar zij hun foto’s bij de verhalen plaatsen zodat andere mensen dit kunnen lezen en zien. Of ze maken een pagina aan op internet met een enthousiaste beschrijving van hun hengelervaring en plaatsen daar de genomen foto’s bij zoals bijvoorbeeld hier www.pikemasterlures.nl te zien is. Zodra ze op een computer zijn gezet kunnen de mooiste foto’s afgedrukt worden voor in een fotoboek of om in te lijsten. Het is ook populair om foto’s met hoge resolutie op een canvasdoek te laten printen. Eenmaal aan de muur gehangen kan een ieder die bij hen thuis komt het trotse moment bewonderen.

« »