In je vrije tijd kun je natuurlijk van vissen houden. Je kunt er eens lekker op uit gaan met een groep die net als jij lekker van vissen houden. Steeds meer mannen gaan de hengelsport beoefenen en vinden het leuk om alle vrije tijd die ze hebben hier aan te besteden. Het is dan ook erg leerzaam voor hen, vaak mogen de kinderen mee en zij kijken hun ogen uit want er allemaal bij komt kijken als je gaat vissen en wat je zoal kunt vangen. Stel je voor dat de kinderen voor de eerste keer mee gaan en je vangt een vis van 70 cm, daar zijn de kinderen misschien wel bang van. Maar let op, leer de kinderen meteen dat ze rustig moeten zitten bij het water anders komen er geen vissen. Vertel hen ook dat de vissen weer terug gaan het water in zodat de kinderen ook leren dat je beesten weer los moet laten. Bij de hengelsport kun je ook bij een vereniging gaan, samen kun je dan het hele jaar door gaan vissen en gaan bekijken wie de grootste vis kan gaan vangen.

« »